welkom op de site van Verhalen van Vroeger, Monnickendam

Het begint met de vraag hoe deden ze dat vroeger? Als je antwoord wilt hebben op die vraag dan ga je op onderzoek uit. In het geval van de Vereniging Oud Monnickendam resulteerde dat in een werkgroep die zich bezig houdt met het interviewen van mensen die iets hebben bijgedragen aan de gemeenschap van Monnickendam, op welke manier dan ook. En zoals dat gaat bij elk grondig onderzoek, roepen antwoorden nieuwe vragen op, nieuwe gezichtsvelden en nieuwe associaties. En dat heeft weer tot gevolg dat we nog meer antwoorden zijn gaan zoeken op onze vragen.

De resultaten van onze vragen zijn vastgelegd in interviews, op video vastgelegd en op deze website geplaatst. Het is mogelijk om de interviews per persoon achter elkaar te laten afspelen; steeds duren ze een dik uur. Maar er is ook een mogelijkheid om te zoeken op onderwerp. In de zoekbalk toets je een steekwoord in. Alle geïnterviewden die over dat onderwerp iets hebben gezegd komen dan bovenaan te staan, zodat je snel je informatie vanuit verschillende gezichtsvelden kunt horen.

Onze werkgroep werkt nu ruim tien jaar aan dit project, dat nog steeds wordt uitgebreid met nieuwe gesprekken. De informatie die wij verzamelen geeft een beeld van het reilen en zeilen van Monnickendammers. De mondelinge kennis strekt zich uit over een periode van honderd jaar, de 20e eeuw. Al deze interviews samen vertellen het verhaal van een kleine gemeenschap. Het is ons opgevallen dat met hier en daar een kleine aanpassing, de verhalen in elke kleine Nederlandse gemeenschap van de vorige eeuw passen.

Veel plezier met het bekijken en beluisteren van deze verhalen van vroeger.

Werkgroep Verhalen van Vroeger Monnickendam:

Mirjam Abels                                interviews

Margit Kniesmeijer                       redactie

Gerben Kolkman                          beheerder website

Koert Kraak                                  coördinator

Pieternel Rol                                bewerking

Bernard van de Ven                     camera

"Verhalen van vroeger" © 2014 | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Site by: Webhype

Vereniging oud Monnickendam: